جدول محوری یا pivot table چیست؟

اگر شما یک تحلیلگر داده مشتاق هستید، احتمالاً در مورد جداول محوری (Pivot Tables) شنیده اید. حتی ممکن است قبلاً از جدول محوری استفاده کرده باشید. جداول محوری یک عنصر اصلی در هر نوع تجزیه و تحلیل هستند، و اگر به دنبال یک شغل در حوزه داده‌ها هستید، اغلب در کارهای روزمره خود با آنها روبرو خواهید شد. دقیقاً جدول محوری چیست و جداول محوری برای چه مواردی استفاده می شوند؟

در این پست، مقدمه‌ای واضح و جامع برای جداول محوری ارائه می‌کنیم و به شما نشان می‌دهیم که با استفاده از آن‌ها چه چیزی می‌توانید به دست آورید.

ما آموزش خود را به بخش های زیر تقسیم کرده ایم:جدول محوری چیست؟

جداول محوری برای چه مواردی استفاده می شود؟

عملکردهای جدول محوری

جمع بندی و ادامه مطلب

جدول محوری چیست؟ بیایید دریابیم.

1. جدول محوری چیست؟

جدول محوری ابزار خلاصه ای است که اطلاعاتی را که از جداول بزرگتر به دست آمده را جمع بندی یا خلاصه می کند. این جداول بزرگتر می تواند یک پایگاه داده، یک صفحه گسترده اکسل یا هر داده ای باشد که به شکل جدولی تبدیل شده یا می تواند تبدیل شود. داده‌های خلاصه‌شده در یک جدول محوری ممکن است شامل مجموع، میانگین‌ها یا آمارهای دیگری باشد که جدول محوری آن‌ها را به شیوه‌ای معنادار با هم گروه‌بندی می‌کند.

نام «جدول محوری» در واقع سرنخ بسیار خوبی از اهمیت و نقش جداول محوری در تحلیل دارد. تعریف فرهنگ لغت از محور ، «نقطه مرکزی، پین یا شفتی است که مکانیزمی روی آن می چرخد ​​یا نوسان می کند». این یک مفهوم بسیار مهم در هنگام انجام تجزیه و تحلیل داده ها است. یک پایگاه داده یا یک مجموعه داده معمولاً شامل تمام اطلاعاتی است که در مورد یک موضوع خاص به شما ارائه شده است. هدف اصلی هر تجزیه و تحلیل، استخراج اطلاعات معنی دار از این داده های خام است. با این حال، تنها با نگاه کردن به آن با چشم غیرمسلح و بالا و پایین رفتن، چیز زیادی نمی توان در مورد جدولی با هزاران ردیف گفت. نمایش معنی دار اطلاعات اغلب به این معنی است که شما باید بخش‌های خاصی از داده‌ها را بیرون بیاورید و در نحوه ارائه محتوایشان بحث کنید، مثلاً از طریقآمار خلاصه . آمار خلاصه توسط تحلیلگران داده برای خلاصه کردن مجموعه ای از مشاهدات به منظور انتقال حجم زیادی از اطلاعات به ساده ترین شکل ممکن استفاده می شود.

آیا می خواهید دست خود را در ایجاد جدول محوری امتحان کنید؟ در این آموزش رایگان در مورد تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی ، ما به شما گام به گام نحوه ایجاد جداول محوری برای یک مجموعه داده واقعی را نشان خواهیم داد.

2. جداول محوری برای چه مواردی استفاده می شود؟

اکنون می دانیم که جداول محوری چیست، بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه استفاده از آنها بیندازیم. همانطور که قبلا ذکر شد، جداول محوری، تحلیلگران داده را قادر می سازد تا مجموعه داده های بزرگ را در یک جدول مختصر و معنی دار خلاصه کنند که می تواند در یک نگاه مصرف شود.

بیایید به یک مثال عملی نگاهی بیندازیم. در زیر قسمت کوچکی از یک جدول طولانی آورده شده است که حاوی اطلاعاتی در مورد فروش محصولات در یک فروشگاه لوازم خانگی است، در این جدول فیلدهای نام کالا، فروشنده، ماه، تعداد و قمت لیست شده اند.

در اینجا می توانید ببینید که هر ردیف خلاصه یک پرونده فروش است. حال، اگر این مجموعه داده را دریافت کنید و از شما خواسته شود که میزان فروش هرکالایی توسط هر فروشنده در هر ماه را مشخص کنید، ساده ترین راه برای انجام این کار چیست؟

درست حدس زدید: با جدول محوری. تنها با چند کلیک، می‌توانید خلاصه‌ای واضح مانند آنچه در جدول کوچک زیر وجود دارد ایجاد کنید، که خلاصه ای را برای همه داده ها بر اساس معیارهای جدول نشان می‌دهد.

روش های میانبر و سریع مانند این بسیار مفید هستند، به خصوص اگر نیاز به مقایسه موجودیت های بیشتری دارید. اگر با جداول محوری آشنایی نداشته باشید، باید فرمول sum() و count() و … را برای هر ستون در مجموعه داده ورودی تایپ کنید و سپس جدول به دست آمده را طوری قالب بندی کنید که مانند جدول بالا به نظر برسد، که به زمان و تلاش و توجه بسیار بیشتری نیاز دارد.

در مثال بالا، ما فقط اطلاعاتی در مورد یک فروشگاه داریم. با این حال، ممکن است شما یک پایگاه داده بزرگ با داده های مربوط به فروشگاه های مختلف در شهرهای مختلف دریافت کنید، با وظیفه مقایسه آمار خلاصه برای همه آنها برای رتبه بندی. باز هم، استفاده از جدول محوری می تواند به شما در نهایی کردن این کار در زمان بسیار کوتاه کمک کند.

بنابراین، به طور خلاصه، مهمترین کاربرد جداول محوری در موارد زیر است:

  • ایجاد خلاصه ای از یک پایگاه داده/مجموعه داده بزرگ
  • انجام این کار به روشی سریع و مفید

3. قابلیت های جدول محوری

مثالی که در بخش قبل آوردیم، تنها یکی از بسیاری از عملکردهایی را که جداول محوری قادر به انجام آن هستند، پوشش می دهد. در مثال قبلی، ما نیاز به محاسبه تعداد و مجموع داشتیم. اما جداول محوری چه عملکردهای دیگری دارند؟

در مرحله اول، می توانید سایر آمارهای توصیفی را نیز محاسبه کنید. آمار توصیفی معیارهایی هستند که ویژگی های کمی را در مورد داده ها نشان می دهند، مانند تعداد، مجموع، حداقل، حداکثر، محصول، واریانس و انحراف معیار. شما همچنین می توانید انتخاب کنید که این جدول خلاصه چگونه به نظر برسد. در مثال فوق، دسته بندی های خلاصه را داریم که به صورت ردیف در جدول توزیع شده اند، اما آنها می توانند در ستون ها نیز باشند. همچنین می‌توانید داده‌ها را در جدول محوری فیلتر کنید، به طوری که تنها بر اساس معیارهای خاصی به نتیجه برسید. به عنوان مثال، ما فقط می‌توانیم کالاهایی را بررسی کنیم که درآمد بالاتر از 2000000 تومان دارند. به سادگی با اعمال یک فیلتر ، می توان این کار را انجام داد.

می بینید که با تلاش بسیار کم، دیدگاه تحلیل را تغییر داده ایم. این نکته دیگری را نیز مطرح می کند: جداول محوری ابزاری عالی برای تحلیل اکتشافی هستند. تجزیه و تحلیل اکتشافی به کشف برخی آمار و ویژگی های پایه در مورد داده ها اشاره دارد که به شما راهنمایی هایی در مورد ماهیت محتوای آن می دهد. این می تواند شامل آمار توصیفی و همچنین مشاهدات از دست رفته و مقادیر غیرمتعارف در مجموعه داده باشد. با استفاده از برخی تکنیک های گروه بندی و اقدامات خلاصه در جدول محوری، می توانید کاوش های سریعی را انجام دهید.

جداول محوری همچنین از ابزار مفید دیگری برای تجزیه و تحلیل اکتشافی پشتیبانی می کنند. هنگامی که داده های خود را خلاصه کردید، می توانید برخی نمودارها مانند نمودارهای میله ای و نمودارهای پراکنده ایجاد کنید تا یافته های خود را تجسم کنید. برای مثال، تصور کنید که داده‌های مشابهی برای فروشگاه دیگری دارید و می‌خواهید میانگین ستون‌های انتخابی را برای هر دو فروشگاه مقایسه کنید.

به جای نگاه کردن به اعداد در جدول، می توانید به راحتی نمودار میله ای ایجاد کنید که در آن تفاوت بین دو حالت بسیار بیشتر دیده می شود، همانطور که در زیر مشاهده می کنید.

برای جمع بندی، در اینجا عملکردهای اصلی جداول محوری آورده شده است:

  • محاسبه آمار توصیفی مختلف از داده های اساسی
  • داده ها را بر اساس یک معیار/معیار خاص فیلتر کنید
  • تجسمی از تحلیل انجام شده ایجاد کنید

4. جمع بندی

در این پست به بررسی نقش جداول محوری در تحلیل اولیه پرداختیم. ما به چند مثال نگاه کردیم که چرا این نوع تحلیل مهم است و چگونه می تواند کار شما را سرعت بخشد. بیایید نکات کلیدی را تا کنون خلاصه کنیم:

  • جداول محوری برای ایجاد آمار خلاصه با هر معیاری که می‌خواهید، از جمله نشان دادن تنها داده‌هایی که به آنها علاقه دارید با اعمال فیلترها عالی هستند.
  • از نتایج این جداول با نتایج خلاصه شده می توان برای تحلیل اکتشافی استفاده کرد
  • ادامه بررسی داده ها از طریق تجسم های کاربرپسند که می توانند در جداول محوری ایجاد شوند، آسان است

بهترین بخش در مورد جداول محوری، به خصوص در اکسل، این است که مانند گزارش های پویا عمل می کنند. جداولی که ایجاد می کنید حاوی آمار و نتایجی است که می توانید به یک ذینفع ارائه دهید، اما علاوه بر این، آنها ثابت نیستند، به این معنی که می توانید آنها را همیشه بدون شروع از ابتدا تغییر دهید. ایجاد جدول محوری در اکسل پیچیدگی های خود را دارد، اما زمانی که مهارت آن را به دست آورید، این مهارت به زودی نتیجه خواهد داد. در این راهنمای گام به گام نحوه ایجاد جدول محوری را به شما نشان خواهیم داد .

برای آشنایی عملی مقدماتی با اکسل به طور کلی، این دوره کوتاه رایگان را امتحان کنید . و اگر می‌خواهید درباره ابزارها و تکنیک‌های اصلی تجزیه و تحلیل داده‌ها بیشتر بدانید، موارد زیر را بررسی کنید.

دوره آموزش کاربردی اکسل

مینی دوره های پروژه محور اکسل نیز شما را برای اجرای پروژه های اکسل آماده می کند: مینی دوره های پروژه محور یکدرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *